Tervetuloa

Tervetuloa sivuilleni!

Olen kulttuurihistorian professori Turun yliopistossa. Historia, menneisyys ja entisajan maailman hahmottamisen tapojen tutkiminen ovat suuri intohimoni. Täällä nousevat esiin minua kiinnostavat ihmiset, heihin liittyvät lähteet ja ilmiöt heidän ympärillään. Silloin tällöin lupaan kirjoittaa myös lukemistani uusista historiateoksista ja tutkimuksista.

Olen tutkinut väitöskirjassani Englannin kuninkaan Henrik VIII:n toimeenpanemaa luostarilaitoksen lakkauttamista. Sen jälkeen intressini ovat suuntautuneet edelleen saarivaltakunnan historiaan. Olen kirjoittanut suhtautumisesta lapsiin, ruumiillisuuteen, sukupuoleen, maailman hahmottamiseen, lukemiseen. Erityisesti minua on viime vuosina kiinnostanut sairauksien ja sairastamisen historia. Tältä alalta mittavin tutkimukseni on 1700-luvun rintasyövän historia.

Välillä on mukava tutkia myös onnellista historiaa, ja tällä hetkellä työni alla on erään ystäväpiirin historia. Tarkastelen 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alussa eläneitä ruotsinkielisiä suomalaisia, etenkin Vera Hjeltiä ja Cely Mecheliniä, joihin ja joiden moninaisiin elämänaloihin palaan blogissani pian.

Inspiroidun myös maisemista ja niiden yksityiskohdista, metsistä, kallioista, rantahiekasta ja tuntureiden muodoista. Kuljen mielelläni kännykkäkameraa räpsien. Kaikki sivuillani olevat valokuvat ovatkin omiani ellei toisin ole mainittu.

Marjo Kaartinen

img_0261

Perunkajärven kevättalven aurinkoinen aamu helmikuun lopussa 2016.

Mainokset